Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Ansökan till KG I och KG II

Heltidsutbildningar med studiemedel.

Nästa ansökningsperiod är 3 mars  t o m 3 maj 2024

Du kan ansöka digitalt på webbplatsen fine art education.

Ansök till KG I

Ansök till KG II

KG I eller KG II?

Vårt första år, KG I, kan du ansöka till utan förkunskaper. Till KG II kan du ansöka om du har förkunskaper genom egenstudier eller tidigare konstutbildning. 

Om du är osäker på vilken av våra utbildningar som passar dig så kan du ansöka till båda, nämn detta i ditt personliga brev. Vi placerar dig då där vi tycker du passar bäst utifrån ditt ansökningsmaterial. 

KG II har en kursplan som är anpassad efter att du ska ha mycket tid att förbereda din ansökan vidare till konsthögskola eller gå vidare med självständigt konstnärskap efter studierna. Du arbetar med en mentor som följer din utveckling under året men möter även många gästlärare som är undervisande konstnärer och som delar med sig av sin praktik. Det är viktigt att du har en egen motor att driva ditt arbete framåt för att gå i KG II.

Har du behov av konstnärliga grunder och vill jobba med utgångspunkt från uppgifter där du får prova på en mängd olika inriktningar, material, tekniker och metoder så rekommenderar vi KG I. Här arbetar du inte med en mentor utan får möta många undervisande konstnärer och prova på skilda sätt att arbeta på. Även om det är fler styrda uppgifter i KG I så förväntas du tolka dem utifrån ditt personliga sätt att se.

Läs mer under fliken Utbildningar.