Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.

Veckans bild (v12)

Jonas Ellborg:
Tidsbild är veckans tema, med lån från bildkonstens historia och nyhetsmedia.


Så här skriver Sara Andersson i KPN I...

Jag satt först och kikade igenom olika sidor med målningar. Jag fastnade plötsligt för en bild, The Supper at Emmaus, av Michelangelo Merisi da Caravaggio. Kände på en gång att just den skulle passa bra till idén jag hade i bakhuvudet.

För inte så länge sedan blev den feministiska författaren Marie Sveland överkörd av Janne Josefsson i en debatt (som egentligen inte ens var menad att bli en debatt?) där han försökte sätta henne på plats. Gubbslemsdebatten, kanske ni hört talas om? Och som vanligt när det gäller debatter om feminism kommer de manliga offerkoftorna fram och tar över all plats. "MEN VI DÅ, DET ÄR SYND OM OSS OCKSÅ!". Detta ville jag fånga.

Eftersom jag inte hittade någon passande bild på en kvinna tog jag ett
foto på mig själv. Omringad av arga Jannar som tar all plats och trycker
ned kvinnan. Röda i ansiktet av ilska och fläktande armar. "MEN VI DÅ,
MEN VI DÅ? DET ÄR MEST SYND OM OSS. JAG BLEV KALLAD GUBBSLEM EN GÅNG, ATT BLI KALLAD HORA VARJE DAG ÄR BARA EN FIS I RYMDEN JÄMFÖRT MED DET!"
Foto: VECKANS BILD (V 12)Tidsbild är veckans tema, med lån från bildkonstens historia och nyhetsmedia.Så här skriver Sara Andersson i KPN I...Jag satt först och kikade igenom olika sidor med målningar. Jag fastnade plötsligt för en bild, The Supper at Emmaus, av Michelangelo Merisi da Caravaggio. Kände på en gång att just den skulle passa bra till idén jag hade i bakhuvudet.För inte så länge sedan blev den feministiska författaren Marie Sveland överkörd av Janne Josefsson i en debatt (som egentligen inte ens var menad att bli en debatt?) där han försökte sätta henne på plats. Gubbslemsdebatten, kanske ni hört talas om? Och som vanligt när det gäller debatter om feminism kommer de manliga offerkoftorna fram och tar över all plats. "MEN VI DÅ, DET ÄR SYND OM OSS OCKSÅ!". Detta ville jag fånga.Eftersom jag inte hittade någon passande bild på en kvinna tog jag ettfoto på mig själv. Omringad av arga Jannar som tar all plats och tryckerned kvinnan. Röda i ansiktet av ilska och fläktande armar. "MEN VI DÅ,MEN VI DÅ? DET ÄR MEST SYND OM OSS. JAG BLEV KALLAD GUBBSLEM EN GÅNG, ATT BLI KALLAD HORA VARJE DAG ÄR BARA EN FIS I RYMDEN JÄMFÖRT MED DET!"
Posted:
blog comments powered by Disqus

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.
ARKIV