Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.

Mer av Tove J

får vi i porträttet av henne i K special. Dokumentären har sina poänger även om jag personligen funderar på varför formen i denna typ av konstnärsporträtt ofta känns så upprepande. Kanske inte lönt att haka upp sig på det, huvudsaken är ju ändå att innehållet är intressant. Och det tycker jag det är, inte minst som tidsdokument av dåtidens konststudier. Den hierarkiska mansdominerade studievärld som framträder i Paris känns som tur är främmande idag. Jag kan inte låta bli att undra hur det var att studera konst på den tiden, skillnader och likheter. Flera av Tove Janssons resonemang från studietiden känner jag ändå igen från min egen studietid långt senare.

 

 

"Jag vet att jag kan, fast kunnandet sitter i hjärtat och hjärnan ännu".

"Invärtes har jag faktiskt gjort framsteg och lärt mig en hel hop om det än inte syns på paletten"

"Intryck och impulser susar över en från alla håll, man vill så mycket, griper efter så mycket att det mesta rinner en ur händerna. Man beundrar för många…"

 

 

Efterfest från 40-talet? Dokumentären om Tove Jansson finns att se på SVTplay till den 7 september.

Inlägg av Charlotte Enström

Posted:
blog comments powered by Disqus

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.
ARKIV