Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.

Debora Elgeholm

studerade hos oss 1996-97. Det är alltid extra spännande att se utvecklingen av de konstnärskap där vi fått vara med det första viktiga året på konstskola. Just nu är hon akuell med flera utställningar, t ex i Vänersborgs konsthall och i Bodö i Norge

 

"Debora Elgeholm utgår i sina senaste arbeten från hur händelser i samhället påverkar religiösa föreställningar.

Med utgångspunkt i Kalla kriget, väver Elgeholm samman korpelarörelsens tro på Jordens snara undergång med “spökflygningar”. Dessa var observationer som militären förklarade som ryska spaningsflygplan och provskjutningar, även om spekulationer om UFO,s drog igång. Ryssrädslan var stor och på 50-talet profeterade en pingstpastor om krig och rysk invasion i Norrbotten. Enda sättet att förhindra katastrofen var genom bön om beskydd.

Uppenbarelser och syner kommer ofta i en tid då oroligheter präglar ett land, vilket även är genomgående i de Jungfru Maria uppenbarelser inom katolska kyrkan. Men även om profetior ofta är kopplade till politiska händelser, så lyfter Elgeholms arbeten fram den personliga upplevelsen – den subjektiva upplevelsen av delaktigheten i övermäktiga skeenden."

Posted: 2017-09-23 10:49:09
blog comments powered by Disqus

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.
ARKIV