Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.

Uppgift: Ordna och organisera i omgivningen

Sara Axelzon går i ettan och sa: "Hade ingen aning om vad jag skulle göra med uppgiften, så gick ut i skogen igår och lät den guida mig. Gick upp för en backe som är full av rötter och fick en idé om att jag skulle fylla i luckorna som rötterna skapar med färg. Började rensa bort allt barr och dylik för att få en renare yta. Blev inte helt nöjd med första resultatet och fyllde på med mer löv.

Gick tillbaka till skogen där jag var dagen innan och hade en tanke på att jag ville göra en labyrint. Men blev istället inspirerad av cirkelformer. Det var intressant att läsa Jonas text om Richard Long när jag kom tillbaka. Cirkeln ligger verkligen nära till hands, och så mycket som ryms i den enkla formen." 

 ..."Blev inspirerad att länka ihop utrymmen med grenar och gjorde det på flertalet ställen. 

Jonas Ellborg: Vilken spänst i formerna, när det tar spjärn mot träden och liksom trycker ut stammarna. Vertikalt och horisontellt i en kraftmätning. Mycket fint.

Sara: Det ser verkligen ut som att de kämpar mot varandra och med den böjda pinnen överst som ger en extra effekt till den illusionen. Har satt pinnarna bara precis så att de fastnar, just för att inte störa träden alltför mycket, så upptäckte effekten av ”kraftmätningen” först efteråt...

 
...Jag flätade strån och min tanke var att hänga upp den i ett träd så de långa vasstråna kunde följa med vinden och att solen kunde lysa igenom stråna och skapa kontrasten som syns på bilden. Men den föll ner i vattnet istället. Tyckte det blev ganska poetiskt när den sakta flöt fram så jag lät den ligga kvar."

Posted: 2018-09-20 15:12:11
blog comments powered by Disqus

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.
ARKIV