Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.

Porträtt och vatten

Evelina Lavergren i tvåan: ”Medans första lagret på stillebenet torkade tänkte jag tillbaks på en akvarell jag gjorde under Anders Widoffs tema i höstas. Jag var då sugen på att utveckla den, men tänkte inte mer på det. När jag såg den igen kände jag skaparglöden inom mig och började måla på den istället. Arbetet ägnades åt en bild som inte alls har med mitt planerade projekt att göra utan något som kom från mitt inre. Det kändes på något sätt befriande att måla det man kände för och strunta i det man kände från början.”

Att vara lyhörd för vart arbetsprocessen leder, snarare än att låta sig styras för mycket av den ursprungliga planen, är något vi oftast uppmuntrar.

Målning 60 x 90 cm

Posted: 2019-04-09 13:19:41
blog comments powered by Disqus

Blogg

Vår blogg uppdateras löpande med information och exempel från utbildningarnas innehåll.
ARKIV