Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Charlotte Enström

Min utbildningsbakgrund startade på högskoleförberedande konstskolor 1991-94 och därefter en magisterexamen på Konstfack, institutionen för Konst 1995-2000. Utställningar på bl a Moderna museet och Bonniers konsthall i Stockholm och senast på Ahlbergshallen i Östersund. I min konst har jag arbetat med varierade uttryck som installationer, teckning, collage, kläder men på senare år mest måleri. Ett återkommande tema och material i mitt konstnärliga arbete har varit det massmediala överflödet av bilder. Hemsida: charlotteenstrom.com

Jag ser dialogen mellan läraren och den studerande som central i undervisningen och den handlar ofta om att gemensamt försöka finna de nya möjligheter som brukar uppstå i själva arbetsprocessen. Att våga följa sina idéer och impulser även när tvivel uppstår är viktigt men också att öppna upp för att ge plats åt det oförutsedda. Framförallt är det nödvändigt att också våga misslyckas under ett år på konstskola. Att diskutera olika metoder och konstnärliga praktiker är också en del i undervisningen.

Jag bor och arbetar ifrån Stockholm i första hand men även Berlin, Roslagen och Jämtland. Vår skola kan erbjuda konstutbildning till både den som bor i yttersta glesbygden och storstaden och de som liksom jag väljer att röra sig däremellan. När jag började undervisa på skolan 2004 var jag bosatt i Berlin. Sedan 2014 är jag rektor för skolan.