Falkenbergs konstskola - distansutbildning
#caption1

#caption2

#caption3

#caption4

#caption5

#caption6

 

Välkommen på vernissage fredag 24/5 17.00 - 20.00!

På fredag avslutas läsåret och vi öppnar tvåornas vårutställning på skolans galleri på Katarina Bangata 49. I tvåan har de arbetat med erfarne curatorn Ashik Zaman som satt samman utställningen. Vernissagekort är gjort av Miku Maria Gustavsson, studerande i KG II. 


Vi ber om ursäkt - antagningen är några dagar försenad!

Det är roligt att skolan fått så många fina ansökningar, tyvärr tar det lite längre tid än vanligt att gå igenom dem och arbeta med antagningen. Vi börjar skicka ut antagningsbesked vecka 20. Tack för ditt tålamod!

 

Välkommen på vernissage fredag 26/4 17.00 - 20.00! Trots Trots, vårutställning KG I

26/4 - 8/5 ställer våra ettor ut för första gången på Katarina Bangata 49 i Stockholm! De har fått arbeta med ett riktigt utställningsproffs, Anders Widoff håller i hängningarbetet och urval. 

Affisch: verk och dokumentation av Susanna Flodman, grafisk design av Maria Kastberg i KG I.

 

Välkommen till digitala vårutställningen med alla våra studerande!

Maria Kastberg i KG I har gjort årets inbjudningskort till den digitala vårutställningen på  gallerifalkenbergskonstskola.se  Öppnar 26/4 och går att besöka när som helst. 

 

Snart på KAP Katarina Bangata 49

Nu får även våra ettor möjligheten att arbeta med installation av verk  på skolans Galleri. Välkommen inom kort!

Ateljéer

I bildspelet ovan får vi kika in i några av de ateljéer som våra studerande arbetar ifrån läsåret 2023/24. Hos oss upprättar varje studerande en egen arbetsplats där det konstnärliga arbetet äger rum. Kommunikation och handledning sker på distans, i textform via vår lärplattform och muntligt via webbkamera. 

Är du nyfiken på våra studerande

Läs intervjuer om hur det är att gå på skolan under fliken Studerande.

Följ oss gärna på instagram och facebook, där kan du se mer av vad vi gör under läsåret.

 

Senaste enkäten 2023/24

Vi vill dela med oss av de fina resultat vi fått på årets mitt-i-läsåret-enkät. Av tjugosex studerande deltog tjugotvå och delade med sig av sin syn på skolan. 

På frågan om hur bra skolan är på struktur/tydlighet och kommunikation, bad vi deltagarna om en bedömning på en skala från ett till tio, där ett står för uselt och tio står för mycket bra. Skolan fick i genomsnitt 8,45 vilket är bra, med ett visst utrymme för förbättringar. 

Även på frågan om hur trivseln och samtalsklimatet på skolan på skolan bad vi deltagarna om en bedömning på en skala från ett till tio, där ett står för uselt och tio står för mycket bra. Skolan fick i genomsnitt 8,95, en respons som vi är mycket glada över!

Några kommentarer från våra studerande: 

”Skolan är fantastisk, liksom lärare och elever.”

”Jag tycker så mycket om att gå på skolan och vill ge en eloge till den fantastiska raden med inspirerande och aktiva lärare. Det är så roligt att få följa och guidas inte bara av en lärare utan av någon som ”är på samma resa” som konstnär.”

”Jag vill bara säga att jag är tacksam för den här skolan. Möjligheten att få prova på så mycket, att kunna göra det i en egen ateljé och att få tillgång till lärare som verkligen bryr sig, som vill se oss utvecklas och lyckas med det vi gör. Det är verkligen värdefullt.”

”Jag vill bara lägga till att jag är väldigt nöjd hittills, jättebra lärare, att det funkar så bra på distans, trevlig och bra klass, bästa skolan jag gått, som passat mig bäst personligen.”

SENASTE BLOGGPOSTER
2021-06-07 23:47:41 |  Bloggen har flyttat till instagram
2020-02-10 16:05:52 |  Meningsbyggnad
2020-02-10 15:39:04 |  Ett textilt smörgåsbord
2020-01-14 14:54:56 |  Inmotion på Borlänge Modern
2020-01-07 14:45:31 |  Individuellt tema
DELA