Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Allmänt

Falkenbergs konstskola – distansutbildning är den enda högskoleförberedande konstskola i Sverige vars utbildningar ges helt på distans.

Med en erfaren lärarkår bestående av professionella konstnärer med olika kompetenser, kompletterande gästlärare och en egenutvecklad lärplattform framtagen specifikt för konstundervisning är Falkenbergs konstskola en perfekt utbildning för dig som vill utveckla dina konstnärliga färdigheter och för dig som satsar på ett konstnärligt yrke med inriktning mot bild och form.

Skolan har två utbildningar. KG I är ett basår som fokuserar på de konstnärliga grunderna. Under 40 veckor går du igenom en mängd teman och får pröva på olika material och tekniker: från teckning, komposition och färglära till skulptur och video. I den avancerade utbildningen KGII fokuserar du på att utveckla ditt eget uttryck och arbetar i längre projekt med mer avancerade teman som också omfattar konstteori och högskoleförberedande undervisning. Utbildningarna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.

Undervisningen genomförs inom ramen för temablock som leds av en eller flera lärare. Eget arbete varvas med ett ständigt pågående samtal med lärare och mellan studerande, som mestadels äger rum i öppna, gemensamma forum vilket gör att alla kan lära av varandras processer. Handledning ges huvudsakligen i textform – individuellt och i grupp.

Även om alla lärare lägger upp undervisningen på olika sätt är det grundläggande arbetssättet liknande. Du loggar in varje morgon och går igenom vilka uppgifter som ska göras och det kursmaterial som lagts upp och sätter igång dagens arbete. När du har handledning med lärare eller vill ha feedback från dina klasskompisar laddar du upp bilder på dina verk till ditt galleri i plattformen och deltar i diskussioner i olika kanaler på ett sätt som liknar sociala medier.

Det praktiska, fysiska, konstnärliga arbete som du genomför som studerande på skolan gör du i din egen ateljé eller arbetshörna – som vanligen inrättas hemmet. Men oavsett var du befinner dig i världen så kan du delta i utbildningen så länge som du har tillgång till internet.

Temablocken är ofta upplagda i workshop-form som avslutas med en gemensam redovisning. Hur arbeten redovisas beror på temat och vilka metoder läraren föredrar.

Att hitta sitt konstnärliga uttryck och sin väg till kreativitet är en process som kräver tid, engagemang och närvaro. Falkenbergs konstskola – distansutbildning erbjuder dig möjligheten att satsa på att utveckla dina konstnärliga färdigheter där du befinner dig – tillsammans med andra som delar din passion för konstnärligt skapande