Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Amanda Rasmussen studerade i KGI 2021/22 från Stockholm

Det började med att jag var intresserad av att utbilda mig inom konst och såg en annons i en tidning. Nu när jag går på skolan kan jag säga att känslan jag fick av annonsen stämmer bra med hur skolan är. Det är en jättebra utbildning.

Jag har fått en teknisk grund att stå på och lärt mig om många olika områden som jag inte ens hade tänkt på innan, till exempel rörlig bild. Skulptur kopplade jag till keramik innan. Nu har jag insett att det går att jobba med skulptur i många olika material och metoder. Det är jättekul!

Jag målar och tecknar helst på mindre papper, men jag har upptäckt att när det kommer till tredimensionella objekt gillar jag att jobba i större format. Från början hade jag inte en tillräckligt stor plats för jobba med mina skulpturer, men jag har löst det nu. Jag tror att studera konst på distans ger en sannare bild av hur det är att vara konstnär efter studierna. Man får uppfinna saker, leta material, hitta lösningar.

Lärarna är superbra och lätta att få tag på. Det är roligt att träffa dem, i och med att de är olika i hur de själva jobbar och de tänker om konst får jag många infallsvinklar på det jag gör. Det lärarna har gemensamt är att de förmedlar hur viktig den konstnärliga processen är. Det är en ny insikt för mig, jag har inte tänkt på det viset innan jag började skolan.

Man har en klass omkring sig på plattformen och vi träffas ibland över zoom. Det är något unikt och häftigt att befinna sig i en klass där alla befinner sig på helt olika platser, är i olika åldrar och har olika erfarenheter. Alla i klassen visar vad de gör och är generösa med att dela med sig av sina arbetsprocesser. Det kan kännas sårbart att visa det man arbetar med i och med att det betyder mycket för en, men i och med att alla visar och det är en trygg miljö känns det lätt.

Till den som funderar på att söka Falkenbergs Konstskola: gör det! Det är jätteroligt! Jag älskar verkligen den här skolan. Sök om du gillar att jobba flexibelt, självständigt och vill ha en bred konstnärlig grund.

Se exempel på Amandas arbete här!