Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Magdalena Eriksson studerade i KG I 2021/22 från Katrineholm

Det är kul att få berätta allt positivt om skolan, eftersom det är en stor, bra grej i mitt liv.

Det började med att jag scrollade på Facebook och det kom upp en annons. Ett och ett halvt år senare började jag på skolan. Jag är så glad över det! Det är så mycket som känns möjligt nu som jag inte såg innan, det är som att mina tankar hittat nya öppningar.

För mig är det framför allt fördelar med att studera konst på distans. Dels av praktiska skäl, jag är ensamstående förälder och behöver vara tillgänglig och det finns ingen fysisk konstskola i den lilla staden som jag bor i. Dels har det med hur jag är som person att göra, jag tycker det är skönt att arbeta ostört och vara min egen process.

Jag är inte direkt blyg men i vissa miljöer, i en grupp av människor i ett rum, kan jag känna att jag måste upprätthålla en social fasad som tar energi. För mig blir det ett störningsmoment att ständigt behöva kliva ur det jag gör för att delta i pågående samtal eller förklara något. Falkenbergs konstskola har en struktur där jag kan delta socialt utan att bli störd i arbetet. Tidigare i livet har jag känt mig hindrad av de sociala sammanhangen och det har gjort att jag har känt mig låst. Nu har jag äntligen hittat en utbildningsform som passar mig. Jag är jätteglad och nöjd över hela situationen.

Det finns en gemenskap på plattformen på skolan och man lär känna personerna i klassen. Det är en trygg känsla. Jag vågar kliva ut ur min comfort zone och känner att det leder vidare och att jag vågar mer.

Utbildningen har gett mig grundläggande kunskaper om tekniker och konsthistoria. Sonias kurs i konsthistoria gjorde mig faktiskt så intresserad så att jag blev sugen att på att läsa mer på universitetsnivå. I ateljéarbetet har jag släppt dåliga föreställningar och förväntningar på mig själv om vad jag ska göra och då försvann prestationsångesten. Det handlar inte om att prestera. Jag har insett att man får skapa det man vill! Jag siktar på högre utbildning inom området. På ett eller annat sätt är det detta jag vill hålla på med.

Till den som funderar på att söka till Falkenbergs konstskola – sök! Jag själv hade tänkt på det i över ett år men jag var lite feg. Jag är så himla glad över att jag gjorde det.