Hur trivs du på skolan och hur är lärarna?
Jag trivs och att vi fick personliga mentorer i tvåan har varit superduper!
Lärarna är kunniga. De är uppmuntrande, generösa och delar med sig av mycket mer än bara ämnet. Storgenomgången där flera lärare ger återkoppling är ett bra exempel på hur bra och bred lärarkåren är. För mig har storgenomgången tillsammans med textkursen och portfoliotemat varit särskilt viktiga moment i utbildningen. Och kursen i konsthistoria, Sonia som har hand om den har ett helt bibliotek i huvudet.
Hur har du utvecklats under din tid på skolan?
Jag har utvecklat tekniska aspekter av måleri och skulptur men också hur jag tänker och pratar om konst. Fotografi är en teknik som jag kunde mycket om innan jag började på skolan. Jag har experimenterat mycket och jag har kopplat och inkorporerat fotografi på olika sätt i det jag gör. Som helhet har jag blivit öppnare för olika typer av uttryck.
Kunskap om konstnärliga metoder som handlar om att utveckla arbetet i ateljén, det är något jag tar med mig till livet efter skolan.
Hur är det att studera konst på distans?
Fördelen med att studera konst på distans är att man blir disciplinerad. Du måste själv vara den som har drivkraft. Andra fördelar är att man lär sig kommunicera i ord om det man håller på med och vad man vill göra plus att man måste lära sig dokumentera det man gör. Bra dokumentation är något man behöver sen om man vill söka högre utbildning, utställningar eller andra sammanhang.
Vad vill du säga till den som funderar på att söka till Falkenbergs konstskola?
Gör det! När du sen går på skolan, satsa på att vara öppen och prata om det du gör och engagera dig i dialogerna. Jag tror att det är ett bra sätt att få ut mycket av kurserna. Ju mer man ger desto mer får man tillbaka. Det är viktigt att du ger dig själv tid. Det kan vara mycket annat som drar i en men om du inte ger dig själv den tid du behöver gör du dig själv en björntjänst.