Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Marcus Wesslén studerar i KG II 2023/24 från Gnesta

Hur har du utvecklats under din tid på skolan?

Framförallt har jag hittat en ny form av röd tråd i mitt eget skapande. Och jag har fått mycket insikt i och kring konst; dels i olika tankesätt, dels i hur konsten har skapats.

Hur är lärarna och kommunikationen med dem?

Kommunikationen fungerar bra. Det är skönt att det finns flera olika sätt att få kontakt på; till exempel över zoom, på skolans plattform i olika trådar eller ibland i ateljésamtal över telefon. Lärarna är förstående och öppna, och de har mycket kunskap.

Trivs du med skolan och klassen?

Jag har gått både KG I och KG II och jag har haft en väldigt bra klass båda åren. Det är härligt med andra som delar samma intresse och vill utvecklas ihop.

Hur är det att studera konst på distans? Fördelar/nackdelar som du ser?

Det är otroligt skönt att få vara i sin egen ateljé. Upplägget har fungerat kanon för mig som har barn. En nackdel är att det kan vara lättare att prokrastinera och hitta annat hemma som man kommer på att man behöver göra. Det är frihet under ansvar.

Hur ser du på framtiden efter skolan? Kommer du fortsätta med konstnärligt skapande/siktar du på högre utbildning? I så fall, tycker du att skolan gett dig en bra grund?

Jag har fått en väldigt bred och bra grund. Framåt så kommer jag fortsätta med konst parallellt med mitt jobb. Jag kommer eventuellt gå lite strökurser, men jag kommer inte studera vidare på högre nivå.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka till Falkenbergs konstskola?

Gör det. Det är värt det.